Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde is gericht op het verhelpen van algemene klachten en het doen van periodieke gebitscontroles. Onder meer gaatjes vullen, kroon- en brugwerk en extracties vallen onder algemene tandheelkunde. Behandelingen bij Tandartspraktijk WIT vinden uitsluitend op afspraak plaats.

Eerste consult en controle

Als nieuwe patiënt wordt uw gebit tijdens uw eerste consult beoordeeld en wordt een behandelplan opgesteld om (eventueel) problemen aan te pakken. De tandarts neemt tijdens het consult uitgebreid de tijd om uw gebit goed in kaart te brengen. U krijgt uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens uw eerste bezoek kunnen er foto’s gemaakt worden van uw gebit om een compleet beeld te krijgen van de conditie ervan.

Periodieke controle

Om uw gebit in gezonde conditie te behouden, dient u regelmatig uw tandarts te bezoeken. Bij Tandartspraktijk WIT wordt uw gebit in principe elk half jaar gecontroleerd. Uw tandarts zal uw gebit controleren op cariës (gaatjes) en de conditie van uw tandvlees. Een kleine hoeveelheid tandsteen kan direct verwijdert worden bij de periodieke control. Indien uitgebreidere zorg nodig is, wordt u doorverwezen naar onze preventie-assistent. Bij tandvleesontsteking wordt u doorverwezen naar

Foto’s

Wanneer dit nodig is, worden er foto’s van uw gebit gemaakt. Hoe vaak foto’s gemaakt worden, is afhankelijk van de conditie van uw gebit. Indien een uitgebreid behandelplan wordt opgesteld en/of u specifieke problemen heeft, kan een röntgenfoto (orthopantomogram ) van uw gebit worden gemaakt.

Gaatjes en vullingen

Zoete of zure etenswaren en dranken kunnen schadelijk zijn voor het glazuur van uw tanden. Hierdoor kunnen gaatjes ontstaan. Ook wanneer u uw gebit niet goed onderhoudt, vergroot u de kans op gaatjes.

Het bestrijden van tandbederf (cariës) en het aanbrengen van vullingen wordt ook wel conserveren genoemd. Meteen nadat de vullingen zijn geplaatst, kunt u weer eten en drinken. Het kan voorkomen dat u tand of kies na een behandeling gevoelig is, maar dat neemt doorgaans binnen afzienbare tijd af. Tandartspraktijk WIT biedt ook de mogelijkheid om witte vullingen aan te brengen.

Kroon- en brugwerk

Indien een gewone vulling niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat er te weinig houvast is om deze te plaatsen, bieden kronen en bruggen uitkomst. Kronen en bruggen zijn ook een maner om het uiterlijk te verbeteren, bijvoorbeeld als tanden en kiezen verkleurd zijn, of slecht gevormd zijn. Porseleinen kronen lijken in hoge mate op natuurlijke tanden.

Extracties en prothetiek

Ook het trekken van gebitselementen en het vervaardigen van partiële of volledige prostheses behoort tot de algemene tandheelkunde. In een aantal van onze praktijken wordt u voor de prothetiek verwezen naar onze tandprotheticus.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over algemene tandheelkundige behandelingen van Tandartspraktijk WIT? Neem dan contact met ons op. Via onderstaand knoppen komt u bij onze praktijkpagina voor Amsterdam.

Tandartspraktijk WIT

Rokin 120A
1012 LC Amsterdam
Telefoonnummer: 020 – 330 42 60
email: info@wit.nl

Telefonische bereikbaarheid

maandag: 08:30 - 17:00
dinsdag: 08:30 - 17:00
woensdag: 08:30 - 17:00
donderdag: 08:30 - 17:00
vrijdag: 08:30 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 17:00
zondag: gesloten