Algemene tandheelkunde

Onder algemene tandheelkunde vallen periodieke controles en het verhelpen van algemene gebitsklachten. Behandelingen op het gebied van algemene tandheelkunde zijn eerste consults, periodieke controles, gaatjes en vullingen, kroon- en brugwerk en extracties en prothetiek. Het doel hierbij is om pijnklachten aan uw gebit te voorkomen of te behandelen. Maak direct een afspraak bij Tandartspraktijk WIT in Amsterdam voor een behandeling op het gebied van algemene tandheelkunde en profiteer van de onderstaande voordelen:

  • Compleet pakket met algemene tandheelkundige behandelingen
  • Ervaren tandartsen met meer dan 10 jaar ervaring
  • Geen wachtlijsten en altijd ruimte voor nieuwe patiënten
  • Snel en eenvoudig online een afspraak maken

Afspraak maken Bel: 020 330 4260 Nieuwe patiënt. Witrokin@outlook.com

Eerste consult en controle

Tijdens het eerste consult beoordelen we het gebit van een nieuwe patiënt. Op basis van deze beoordeling stellen we een behandelplan op om (eventuele) gebitsproblemen te voorkomen of aan te pakken. De tandarts neemt tijdens het eerste consult uitgebreid de tijd om uw gebit te onderzoeken. Uiteraard heeft u tijdens het consult ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Er bestaat de mogelijkheid om foto’s van uw gebit te maken, zodat we een compleet beeld krijgen van de conditie ervan.

Periodieke controle

Bij Tandartspraktijk WIT controleren we uw gebit twee keer per jaar. Door elk half jaar langs te komen voor de periodieke controle, behouden we de gezonde conditie van uw gebit. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in en hebben jarenlange ervaring met het controleren van gaatjes, checken van de conditie van tandvlees en het verwijderen van tandsteen. Zo voorkomen we eventuele gebitsproblemen en signaleren we deze tijdig. Indien nodig reinigen we uw gebit of verwijzen we u door naar de mondhygiënist of preventie-assistent.

Foto’s

We maken tijdens bezoeken aan onze tandartspraktijk ook foto’s van uw gebit. Hoe vaak dit gebeurt en op wat voor momenten, hangt af van de conditie van het gebit. Bij een uitgebreid behandelplan of specifieke gebitsproblemen kan er een röntgenfoto van uw gebit gemaakt worden.

Gaatjes en vullingen

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het bestrijden van tandbederf (cariës) en het vullen van ontstane gaatjes. Zoete en zure dranken en etenswaren zijn schadelijk voor het tandglazuur. Door te veel van deze voeding te nemen en het gebit niet goed te onderhouden, vergroot u de kans op gaatjes in het gebit. Bij Tandartspraktijk WIT bestrijden we dit tandbederf en brengen we vullingen aan om de gaatjes te vullen. Direct na het plaatsen van de vullingen kunt u weer eten en drinken. Uw tanden kunnen na het aanbrengen van de vulling wat gevoelig zijn, alleen neemt dit gevoel binnen korte tijd af. We plaatsen ook witte vullingen.

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn duurzame vervangingen voor kiezen en tanden. Als een gewone vulling plaatsen door bijvoorbeeld te weinig houvast niet meer mogelijk is, zijn kronen en bruggen de ideale uitkomst. We plaatsen ook een kroon of brug om het uiterlijk van uw gebit te verbeteren. Het kan namelijk zo zijn dat uw tanden verkleurd of slecht gevormd zijn. Het voordeel van porseleinen kronen is dat ze in hoge mate lijken op oorspronkelijke natuurlijke tanden.

Extracties en prothetiek

Onder algemene tandheelkunde valt ook het trekken van gebitselementen en het vervaardigen van volledige of partiële protheses. Binnen een aantal van onze praktijken wordt u voor prothetiek verwezen naar onze tandprotheticus.

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd in een van onze behandelingen op het gebied van algemene tandheelkunde? Maak dan direct een afspraak via de onderstaande button. Als u nog meer informatie wilt of vragen heeft over onze algemene tandheelkunde behandelingen, dan neemt u contact met ons op door een e-mail te sturen naar Witrokin@outlook.com of het onderstaande telefoonnummer te bellen.

Afspraak maken Bel: 020 330 4260 Nieuwe patiënt