Met de hand poetsen of elektrisch?

Wij krijgen van patiënten vaak de vraag of zij beter elektrisch of met de hand kunnen poetsen.

Hoewel er natuurlijk weinig mis is met dagelijks goed poetsen op de ouderwetse manier, kiezen onze tandartsen hierbij toch duidelijk voor poetsen met een elektrische tandenborstel.

Het is vaker uitgebreid onderzocht en inmiddels ook wetenschappelijk bewezen dat elektrisch poetsen duidelijk de beste keuze is.

Door de snelle draaibewegingen en het kleinere oppervlakte van de borstel kom je overal goed bij en kan tandplak makkelijk en effectief verwijderd worden.

Daarnaast hoef je ook minder hard te drukken waardoor je minder last krijgt van tandvleesbeschadiging.

Witte tanden

Het is bij veel mensen bekend dat je naast goed poetsen,  sommige dingen maar beter kunt “matigen” als je graag jouw mooie tanden zo fris en wit mogelijk wilt houden. Zo is te veel koffie, rode wijn of roken natuurlijk niet zo goed voor de kleur van het gebit.

Maar daarnaast zijn er ook al jarenlang veel grappige geruchten over verschillende alternatieve manieren om zelf jouw tanden te bleken. Vaak zijn het verhalen over het positieve effect van bijvoorbeeld geprakte aardbeien, bananen- of sinaasappelschillen die je zou moeten schuren tegen jouw tanden.

Zoals veel onderzoekers ook hebben moeten concluderen: Hoe lekker de oplossing ook, het is vaak helaas niet waar.

Vooral gewoon goed poetsen dus.

En mocht u toch nog wittere tanden willen hebben, neem dan contact op met onze praktijk voor een professionele tanden bleek behandeling, of kijk voor meer informatie op www.wit.nl.

Tandartspraktijk WIT

Rokin 120A
1012 LC Amsterdam
Telefoonnummer: 020 – 330 42 60
email: info@wit.nl

Telefonische bereikbaarheid

maandag: 08:30 - 17:00
dinsdag: 08:30 - 17:00
woensdag: 08:30 - 17:00
donderdag: 08:30 - 17:00
vrijdag: 08:30 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 17:00
zondag: gesloten