Facings Amsterdam

Een kleine behandeling, een groot effect. Facings zijn de ideale manier om relatief snel uw gebit om te toveren tot een stralend wit en recht gebit. Tandartspraktijk WIT in Amsterdam is specialist in het plaatsen van facings. Met een schildje van composiet of porselein verhullen we spleetjes en afgebroken of verkleurde tanden.

  • Allround specialisten met meer dan 10 jaar ervaring
  • Facings geplaatst in 1 consult
  • Keuze uit composiet of porseleinen facings
  • U bepaalt de kleur van de facing
  • Gemakkelijk online een afspraak maken
  • Geen wachtlijst: snel geholpen, ook als nieuwe patiënt

Neem gerust contact op als u vragen heeft of maak direct online een afspraak.

020-3304260 Afspraak maken Inschrijven als nieuwe patient

Wanneer kiezen voor facings?

Facings zijn een relatief simpel middel om uw gebit te verfraaien. Is er een tand afgebroken, bijvoorbeeld door een ongeluk, zijn uw tanden in de loop der jaren zijn verschoven of stoort u zich aan de kleur van uw tanden? Door een laagje in de gewenste stand, vorm en kleur over de tand te plaatsen, heeft u het effect van een nieuwe tand, terwijl u uw eigen tand bespaart.

Kosten facings

De kosten voor facings zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Welke prijs u betaalt voor de facings is afhankelijk van het materiaal en van het aantal tanden dat opgevuld moet worden. Houd rekening met de volgende kosten:

Composiet facings € 100,- tot € 150,- per tand of kies
Porseleinen facings € 700,- tot € 900,- per tand of kies

Voor meer informatie over de kosten neemt u contact met ons op.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering geldt alleen een vergoeding van de kosten voor kinderen tot en met 18 jaar met een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis. Sommige verzekeraars vergoeden een gedeelte van de behandeling vanuit een aanvullende verzekering. Neem hiervoor contact op met de verzekeraar.

Composiet of porseleinen facings

Er zijn twee soorten facings: composiet en porseleinen. Het principe werkt hetzelfde; in beide gevallen plaatsen we een laagje over de huidige tand. Het resultaat ziet er op het eerste gezicht ook hetzelfde uit, maar er zijn wel een aantal verschillen tussen beide materialen die uw keuze kunnen beïnvloeden.

Voordelen composiet facings Nadelen composiet facings
Goedkope variant Snellere verkleuring
Plaatsing in 1 consult Gaan minder lang mee
Voordelen porseleinen facings Nadelen porseleinen facings
Nauwelijks tot geen verkleuring Relatief dure facings
Lange levensduur Meerdere afspraken nodig
Weinig onderhoud nodig
Verschillen in kleur mogelijk

De behandeling

Ook de behandeling is verschillend voor beide soorten facings. Het grootste verschil is dat de behandeling van porseleinen facings uit twee afspraken bestaat. Tijdens de eerste afspraak wordt een afdruk van het gebit gemaakt, op basis waarvan de tandtechnicus de porseleinen facings produceert. Bij de tweede afspraak plaatst de tandarts de op maat gemaakte schildjes door middel van een hechtlaag op uw tand. Facings van composiet worden in één behandeling geplaatst: u kiest de kleur van het composiet, waarna het laagje met hechtmateriaal op uw tand wordt bevestigd. Om het geheel af te maken slijpt de tandarts de facing in de juiste vorm. Na het consult loopt u direct met uw nieuwe gebit naar buiten.

Ervaringen van klanten

“Een prettige en snelle behandeling bij tandartspraktijk WIT: mijn afgebroken tand was gelukkig snel hersteld.” – Jonna uit de Pijp in Amsterdam

“De facing is professioneel over mijn verkleurde tand geplaatst. Hij ziet er mooi uit en het voelt gewoon nog als mijn eigen tand.” – Maarten uit de Rivierenbuurt in Amsterdam

Veelgestelde vragen over facings

Worden facings vergoed door de verzekering? Voor volwassenen is er geen vergoeding gereserveerd in de basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar zijn de kosten voor composiet facings opgenomen in de basisverzekering. Bij uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij aandoeningen als een ontwikkelstoornis van het glazuur, vergoedt de verzekeraar ook porseleinen facings voor kinderen. Neem contact op met uw verzekeraar om te weten te komen of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Hoelang gaat een facing mee?
De levensduur van facings is afhankelijk van het materiaal. Composiet facings gaan gemiddeld vijf jaar mee. Met porseleinen facings kunt u wel vijftien tot twintig jaar doen. Uw leefstijl, voedingspatroon en mondhygiëne kunnen de levensduur van de facings beïnvloeden.

Hoe kun je facings het beste onderhouden?
Voor facings zijn geen specifieke reinigingsvoorschriften. Verzorg uw gebit op dezelfde wijze als u gewend bent: tweemaal daags poetsen, eventueel in combinatie met flosdraad, ragers of tandenstokers.

Kunnen facings verkleuren?
Een composiet facing verkleurt met dezelfde snelheid als uw eigen tanden. Deze snelheid is afhankelijk van uw voedselpatroon en leefstijl. Roken, veel koffie of thee en zure voedingsmiddelen kunnen verkleuring veroorzaken. Porseleinen facings verkleuren niet tot nauwelijks.

Kan ik met facings alles eten?
Ja, maar let op met bijten op hard voedsel. Ook het afscheuren van plakband, nagelbijten of kauwen op een pen wordt afgeraden; hierdoor beschadigen de facings.

Maak een afspraak

Voor vragen over de behandeling neemt u contact met ons op. Wij geven u graag advies voor een stralend gebit.

Tandartspraktijk WIT

Rokin 120A
1012 LC Amsterdam
Telefoonnummer: 020 – 330 42 60
email: info@wit.nl

Telefonische bereikbaarheid

maandag: 08:30 - 17:00
dinsdag: 08:30 - 17:00
woensdag: 08:30 - 17:00
donderdag: 08:30 - 17:00
vrijdag: 08:30 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 17:00
zondag: gesloten