Gaatjes vullen concept

Heeft u gaatjes? Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten behandelen om verdere complicaties te voorkomen. De tandartsen van Tandartspraktijk WIT zijn gespecialiseerd in het bestrijden van cariës en het vullen van gaatjes. Onze tandartsen controleren uw gebit op gaatjes en vullen deze op. Wij werken snel en effectief, met of zonder verdoving. U kunt Tandartspraktijk WIT vinden in het centrum van Amsterdam. We zijn een kleinschalige praktijk met een persoonlijke benadering.

 • Een gaatje vullen bij Tandartspraktijk Wit in Amsterdam
 • Zeer ervaren en gespecialiseerde tandarts
 • Voorkom complicaties
 • Snel van uw klachten af
 • Eenvoudig online een afspraak maken

Tandartspraktijk WIT Amsterdam

Rokink 120A
1012 LC Amsterdam
T. 020 330 4260
E. info@wit.nl

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 17:00 uur
Dinsdag: 08:30 – 17:00 uur
Woensdag: 08:30 – 17:00 uur
Donderdag: 08:30 – 17:00 uur
Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag: Gesloten

Hoe ontstaan gaatjes?

Gaatjes ontstaan door het consumeren van zoete en zure etenswaren. De suikers uit bepaalde voedingswaren vormen een zuur. Dit zuur is schadelijk voor het glazuur. Wanneer u te veel van deze etenswaren nuttigt en daarbij het gebit niet goed onderhoudt, wordt de kans op gaatjes groter. De meeste gaatjes ontstaan tussen de kiezen en in sommige gevallen ontstaan ze boven op de kies. Het gaatje breidt zich uit onder het glazuur. Wanneer het gaatje groot genoeg is, stort het bovenliggende glazuur in. Op dat punt kunt u voelen dat er een gat zit.

Wanneer is het nodig om een gaatje te vullen?

Het is nodig om een gaatje te vullen wanneer:

 • De tand of kies is aangetast door cariës (ander woord voor gaatje)
 • Een stuk van de tand of kies is afgebroken

Zodra een tand of kies een gaatje bevat, zal het tandbederf steeds verder uitbreiden. Dit kan leiden tot kiespijn en wortelpuntontsteking. Wanneer een gaatje niet wordt behandeld, kan het tandbederf ertoe leiden dat de tandzenuw wordt aangetast en uiteindelijk afsterft.

Hoe gaat een gaatje vullen in zijn werk?

De tandarts begint de behandeling door eerst verdoving toe te dienen. Vervolgens maken we het bestaande gaatje groter, zodat het aangetaste tandbeen goed bereikbaar wordt. Daarna verwijderen we het aangetaste deel van de tand of kies met een speciale boor. De tandarts controleert met een cariësdetector of alle cariës is weggeslepen. Indien nodig brengt hij een onderlaag aan om de zenuw te beschermen. Vervolgens is het nodig om het oppervlak droog te maken, zodat het vulmateriaal zich goed kan hechten. De tandarts vult de tandholte met vulmateriaal. Bij Tandartspraktijk WIT kunt u ook kiezen voor witte vullingen (van composiet). Zodra de vulling is geplaatst, bent u weer in staat om te eten en drinken. Na de behandeling kunnen uw tanden een beetje gevoelig zijn. Dit neemt snel af.

Gaatje vullen kosten

De kosten voor het vullen van een gaatje zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Bekijk de prijzen voor het vullen van een gaatje hieronder. Wilt u weten hoeveel de behandeling exact gaat kosten? De tandarts informeert u hieronder.

Vullingen

V50 Droogleggen van elementen door middel van een rubberen lapje (rubberdam) € 11,05
V70 Parapulpaire stift € 11,05
V80 Wortelkanaalstift € 19,34
V85 Elke volgende wortelkanaalstift in hetzelfde element € 8,29
V93 Drievlaksvulling composiet € 69,07

Doet het vullen van een gaatje pijn?

Tijdens het boren verwijdert de tandarts aangetast tandbeen en levend weefsel. Levend weefsel is gevoelig. Ook snijdt de tandarts de uitlopertjes van de tandzenuw weg, wat pijnlijk kan zijn. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving, waardoor deze pijnloos kan worden uitgevoerd.

Wat kunt u zelf doen om gaatjes te voorkomen?

 • Poets uw tanden tweemaal per dag met fluoridetandpasta
 • Wacht na het eten van zure producten minstens een uur met poetsen
 • Gebruik een elektrische tandenborstel
 • Maak de ruimten tussen uw tanden en kiezen schoon met ragers, tandenstokers of flosdraad
 • Ga regelmatig op controle bij de tandarts

Gaatjes vullen bij Tandartspraktijk WIT

Bij Tandartspraktijk WIT bestrijden we tandbederf en brengen we vullingen aan om gaatjes te vullen. U vindt onze praktijk in het centrum van Amsterdam.

Contact

Tandartspraktijk WIT
Rokin 120A
1012 LC Amsterdam
Telefoonnummer: 020 – 330 42 60
E-mail: info@wit.nl

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 17:00 uur
Dinsdag: 08:30 – 17:00 uur
Woensdag: 08:30 – 17:00 uur
Donderdag: 08:30 – 17:00 uur
Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Spoed: 0900-8602

Neem contact op

Maak een afspraak bij Tandartspraktijk WIT in Amsterdam. Onze tandarts controleert of u gaatjes heeft en vult deze voor u. Een afspraak maken kan via de onderstaande buttons. Voor meer informatie over onze behandelingen kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.