Uw tandarts in Amsterdam

Tandartspraktijk WIT is een kleinschalige praktijk met een persoonlijke benadering in het centrum van Amsterdam. Wij helpen u graag uw gebit gezond te houden maar verliezen de esthetiek nimmer uit het oog! Esthetische tandheelkunde zit ons in het bloed.

Tandartspraktijk WIT in Amsterdam

Tandartspraktijk WIT biedt het volledige pakket van moderne tandheelkunde. Door verschillende specialisaties te bundelen zijn we in staat u te helpen bij elke vorm van tandheelkundige zorg. Van periodieke controle tot gaatjes vullen. Van wortelkanaalbehandeling, kroon- en brugwerk tot tanden bleken. Tandartspraktijk WIT in Amsterdam is met meer dan 30 jaar ervaring uw vakbekwame allround tandarts. Onze tandartsen zijn vanzelfsprekend ingeschreven in het BIG register.

In het hart van Amsterdam aan het Rokin, op nummer 120A, kunt u ons vinden.

Team Tandartspraktijk WIT®

In onze kleinschalige, onlangs geheel gerenoveerde tandartspraktijk in Amsterdam combineren wij tandheelkundige zorg met persoonlijke aandacht. Ons team staat graag voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Graag stellen wij onze medewerkers aan u voor:

Tandarts: 
Assistent:

Praktijkmanager Amsterdam: Francesca Dell Innocenti

Spoedgevallen (0900-8602)

Heeft u een spoedgeval? In het weekend en in de avonden kunt u voor spoedgevallen (acute probleem- of pijnklachten) contact opnemen met Tandartspraktijk WIT via het telefoonnummer 0900 – 8602. Telefonisch wordt een inschatting gemaakt van de noodzaak tot behandeling, waarna u (eventueel) wordt doorverwezen naar de dienstdoende tandarts in Amsterdam.

Tarieven

Met ingang van 1 januari 2015 heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een tariefbeschikking samengesteld voor tandheelkundig zorg. De tarieven kunt u hier vinden. De tarieven zijn geldig tot juli 2015, dan treden nieuwe tarieven van de NZa in werking.

Eerste tandartsafspraak

Het eerste consult bij Tandartspraktijk WIT is om kennis te maken en een goed beeld te krijgen van uw gebit. Tijdens deze afspraak wordt ook direct de halfjaarlijkse controle uitgevoerd om de conditie van uw gebit te beoordelen. Soms is het nodig foto’s te maken om uw gebit volledig in kaart te brengen en problemen te signaleren. Afhankelijk van uw situatie en om eventuele problemen aan te pakken wordt op grond van de status van uw gebit een behandelplan opgesteld. De kosten van een eerste consult liggen tussen de €50,- en de €100,-.

balie-tandartspraktijk-wit

Afspraak annuleren

Het kan gebeuren dat u door omstandigheden een tandartsafspraak niet kunt bijwonen. Bij Tandartspraktijk WIT kunt u uw afspraak annuleren tot 24 uur van tevoren. Afspraken die te laat worden afgezegd of worden gemist moeten we helaas in rekening brengen.

Gaatjes en vullingen

Tandartspraktijk WIT vult gaatjes (cariës) snel en effectief, met of zonder verdoving. Vullingen zijn bedoeld om door tandbederf aangetaste kiezen of tanden te herstellen. De tandarts verwijdert het aangetaste materiaal en vult de tandholte met vulmateriaal. Zo wordt voorkomen dat bacteriën verder in de tand kunnen binnendringen.

Kroon- en brugwerk

Onze tandartsen hebben ruime ervaring met kroon- en brugwerk. Met een kroon wordt het zichtbare gedeelte van een tand of kies vervangen. Er zijn verschillende soorten kronen. Porseleinen kronen lijken het meest op natuurlijke tanden en zijn een mooie oplossing wanneer uw tanden beschadigd, verkleurd of gebroken zijn. Indien zowel uw tand als de tandwortel beschadigd zijn en er geen fundament meer is om een kroon te plaatsen, dan kunnen we deze het beste vervangen door een brug of een tandheelkundig implantaat met daarop een kroon.

Een brug is een combinatie van minimaal drie elementen die dient om één of meer missende tanden of kiezen te vervangen. Een brug beslaat het deel waar uw tanden ontbreken. Het wordt aan weerszijden aan aangrenzende tanden bevestigd. De prijzen voor een kroon beginnen vanaf €244,25 excl. Techniekkosten (afhankelijk van het materiaal van de kroon v.a. €170,00).

Mondhygiëne bij tandartspraktijk WIT

Voor mondhygiëne kunt u eveneens bij WIT terecht, ook als u elders een eigen tandarts heeft. De mond is een belangrijk onderdeel van het gezicht, het is een van de meest in het oog springende gedeeltes van het gelaat. Tandartspraktijk WIT biedt u de mogelijkheid tot het uitvoeren van een volledige gebitsreiniging, waarbij plak, tandsteen en aanslag wordt verwijderd. We kunnen u bovendien helpen door het geven van een uitgebreide voorlichting voor het voorkomen van cariës (gaatjes) en tandvleesaandoeningen.

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde is een van de specialiteiten van Tandartspraktijk WIT. Wanneer u niet tevreden bent over uw tanden (bijvoorbeeld de kleur, de vorm of de stand) kunnen we u helpen het meest haalbare resultaat te bereiken. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons terecht voor facings van composiet of porselein. Bovendien kunt u bij ons eenvoudig en snel uw tanden laten bleken. Neem voor meer informatie over tanden bleken contact op met onze praktijk of kijk op www.wit.nl.

Tips om uw gebit gezond te houden

Uw gebit is een kostbaar bezit. Om uw gebit in goede conditie te houden raadt Tandartspraktijk WIT het volgende aan:

  • Zorg voor een evenwichtig en gevarieerd dieet.
  • Beperk de inname van suikers.
  • Gun uw tanden voldoende lange rustpauzes na een suikerhoudende maaltijd of drank.
  • Geef de voorkeur aan volkoren producten. Producten als kaas, melk en zuivelproducten. (zonder toegevoegde suikers) zijn tandvriendelijk.
  • Zorg dat u voldoende drinkt, bij voorkeur water.
  • Eet regelmatig “harde knabbels” en neem voldoende “maal”-tijd.
  • Vermijd het frequente gebruik van zure voedingsmiddelen.
  • Poets twee maal daags en minimaal twee minuten per keer.
  • Bezoek regelmatig uw tandarts (twee maal per jaar) en een mondhygiënist.

Routebeschrijving

Rokin 120A
1012LC Amsterdam
Telefoonnummer : 020 – 330 42 60

Met het openbaar vervoer:
Loop vanaf het Centraal Station het Damrak op, steek de Dam over en vervolg uw weg. U komt aan op het Rokin. U vindt ons op nummer 120A. Veel trams rijden vanaf het Centraal Station naar het Rokin (o.a. lijn 4, 9, 16, 24 en 25). Wanneer u de tram neemt, kunt u uitstappen bij de tweede halte vanaf het Centraal Station.

Met de auto :
Vanaf de ringweg A10 neemt u de afslag Volendam (S116) richting het centrum. Als u uit de IJ-tunnel komt houdt u links aan richting Waterlooplein / Stadhuis. Bij de rotonde neemt u de tweede afslag richting Waterlooplein / Stadhuis. U kunt eventueel uw auto hier parkeren en het laatste stuk lopen. U kunt ook doorrijden langs het Stadhuis, dan gaat u de brug over en direct rechtsaf de Amstel op. Aan het einde van deze straat gaat u rechtsaf. U bevindt zich nu op het Rokin. Parkeren valt hier niet mee en wij adviseren u dan ook om door te rijden tot de Bijenkorf en daar te parkeren en een stukje terug te lopen.

Onze tandartspraktijk in Amsterdam

Contact

Tandartspraktijk WIT
Rokin 120A
1012 LC Amsterdam
Telefoonnummer: 020 – 330 42 60
email: witrokin@outlook.com

openingstijden

Maandag: 08:30 - 17:00
Dinsdag: 08:30 - 17:00
Woensdag: 08:30 - 17:00
Donderdag: 08:30 - 17:00
Vrijdag: 08:30 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Spoed: 0900-8602

Afspraak Maken Nieuwe patiënt