Periodieke controle Amsterdam

Bij Tandartspraktijk WIT in Amsterdam kunt u terecht voor periodieke controles. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het controleren van gaatjes, verwijderen van tandsteen en het checken van de conditie van uw tandvlees. We controleren uw gebit bij voorkeur ieder halfjaar om gebitsproblemen te voorkomen en deze tijdig te signaleren. Indien nodig reinigen we uw gebit of verwijzen we u door naar onze preventie-assistent of mondhygiënist.

  • Periodieke controle vanaf € 21,78
  • Tandheelkundige specialisten met veel ervaring
  • Tijdige controle en behandeling van gebitsproblemen
  • Eenvoudig online een afspraak maken
  • Ook op zaterdag geopend voor controles

We raden het aan om twee keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle in Amsterdam bij Tandartspraktijk WIT. Wanneer u last heeft van acute pijn, bloedingen of uitgevallen of afgebroken kiezen of tanden op een tijdstip buiten onze openingstijden, dan neemt u contact op met de spoed tandarts.

Tandartspraktijk WIT Amsterdam

Rokink 120A
1012 LC Amsterdam
T. 020 330 4260
E. info@wit.nl

Openingstijden

Maandag: 08:30 – 17:00 uur
Dinsdag: 08:30 – 17:00 uur
Woensdag: 08:30 – 17:00 uur
Donderdag: 08:30 – 17:00 uur
Vrijdag: 08:30 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag: Gesloten

“Na mijn verhuizing in Amsterdam was ik aan het zoeken naar een nieuwe tandarts. Via internet kwam ik terecht bij Tandartspraktijk WIT en na de eerste twee periodieke controles kan ik niet anders dan tevreden zijn. Erg goed geholpen door de tandarts. Tevens een doorverwijzing gekregen naar de mondhygiënist, aangezien ik last had van geïrriteerd tandvlees. Nu gelukkig niet meer, bedankt!” – Elleke Pietersma, Amsterdam

Hoe werkt een periodieke controle?

Met onze periodieke controle worden eventuele gebitsproblemen tijdig gesignaleerd en behandeld. Op deze manier voorkomen we dat deze problemen verergeren en kunt u jarenlang genieten van een gezond gebit met stralende tanden. Gebitsproblemen kunnen ook aanwijzingen zijn voor andere gezondheidsproblemen, waardoor een periodieke controle niet alleen nut heeft voor uw gebit, maar ook voor uw algehele gezondheid.

De tandarts controleert op gebitsproblemen

De tandarts controleert tijdens de periodieke controle uw gebit op gaatjes, tandsteen, ontstoken tandvlees en de wortels van uw tanden. Een periodieke controle is geheel pijnloos en duurt gemiddeld ongeveer een kwartier. Tijdens de controle geeft de tandarts advies over hoe u uw gebit het beste kunt onderhouden, zoals poetsinstructies en het reinigen van de plaatsen tussen tanden en kiezen. In sommige gevallen is het nodig om röntgenfoto’s te maken, zodat de tandarts een duidelijker beeld krijgt van uw gebit.

Vervolgafspraak

Het kan voorkomen dat er een vervolgafspraak nodig is om gebitsproblemen te verhelpen. Bij een periodieke controle afspraak wordt namelijk een beperkte tijdsduur gereserveerd. Wanneer de tandarts ziet dat er geen tijd meer over is, maar een van deze behandelingen wel nodig is om ernstigere problemen te voorkomen, dan plannen we een vervolgafspraak in. Voorbeelden van behandelingen die wellicht niet tijdens deze periodieke controle kunnen worden uitgevoerd zijn wortelkanaalbehandelingen en het vullen van gaatjes.

Doorverwijzing

De tandarts kan u na een periodieke controle ook doorverwijzen naar de mondhygiënist of kaakchirurg. Onze mondhygiënist is gespecialiseerd in mondhygiëne en kan preventief gebitsproblemen en problemen aan uw tandvlees verhelpen. De kaakchirurg is specialist in het trekken van verstandskiezen. Met een doorverwijzing vanuit een periodieke controle voorkomen we dat gebitsproblemen verergeren en laten we specialisten uw gebit deskundig behandelen.

“Kom al jaren bij Tandartspraktijk WIT in Amsterdam. Vriendelijke medewerkers, goede service en duidelijke communicatie voor en na de behandelingen! De periodieke controles duren niet lang, maar gebeuren wel deskundig. In al die jaren nog geen gaatje of extra behandeling nodig gehad, super! ” – Dhr. Voorthuizen, Amsterdam-West

Tarieven periodieke controle

De tarieven voor periodieke controles zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hieronder staan de prijzen voor een periodieke controle. Indien er aanvullende behandelingen nodig zijn, dan vallen de kosten hoger uit.

C11 Periodieke controle € 21,78
C13 Probleemgericht consult € 21,78
M01 Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten € 12,85
M02 Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten € 12,85
M03 Gebitsreiniging, per vijf minuten € 12,85
M40 Fluoridebehandeling € 14,33

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Voor kinderen die jonger dan 18 jaar zijn wordt de periode controle volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u 18 jaar of ouder bent, dan moet u een aanvullende verzekering hebben om de kosten voor een periodieke controle vergoed te krijgen. Afhankelijk van uw verzekering en zorgverzekeraar wordt de periodieke controle volledig vergoed of ontvangt u een deel van de totale behandelkosten. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke tandartskosten voor u vergoed worden.

“Periodieke controles bij Tandartspraktijk WIT zijn helemaal niet erg. Vaak sta ik binnen een kwartier al buiten. Erg vriendelijke tandartsen en assistentes die je erg op je gemak stellen en duidelijk vertellen wat ze gaan doen. Zowel de controle als reiniging zijn pijnloos. Zeker een aanrader!” – Mitchel Dronkers, Amsterdam

Veelgestelde vragen over periodieke controles

Hoe vaak vindt de periodieke controle plaats?

De periodieke controle vindt twee keer per jaar plaats. Door uw gebit ieder halfjaar te controleren, is het mogelijk om eventuele gebitsproblemen tijdig op te sporen en te verhelpen. Bij een slechte mondhygiëne kan de tandarts het aanraden om wat vaker per jaar de mondhygiënist in onze tandartspraktijk te bezoeken.

Hoelang duurt een periodieke controle?

Een periodieke controle duurt normaal gesproken ongeveer 15 minuten. Dit hangt af van de staat van uw gebit. Wanneer uw gebit niet helemaal schoon is, kan het voorkomen dat de tandarts of tandartsassistent(e) langer nodig heeft om uw gebit te onderzoeken en te reinigen.

Is een periodieke controle pijnlijk?

Nee, de periodieke controle is pijnloos. Tijdens controles gaat het in de meeste gevallen alleen om het controleren en reinigen van uw gebit. Het kan voorkomen dat uw tandvlees wat gevoelig is na het reinigen. Dit gevoel verdwijnt vaak dezelfde dag nog.

Wat gebeurt er als ik al lang geen periodieke controle meer heb gehad?

Wanneer u lange tijd geen periodieke controle heeft gehad, kan het voorkomen dat uw gebit in slechte staat is en er gaatjes zijn ontstaan. In dit soort gevallen kan er een vervolgafspraak nodig zijn om de gaatjes te vullen en uw gebitsproblemen te verhelpen.

Afspraak maken bij Tandartspraktijk WIT in Amsterdam

Maak direct online een afspraak voor een periodieke controle in Amsterdam bij Tandartspraktijk WIT. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie over onze tandarts behandelingen? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 020 330 4260. Wanneer u nog niet ingeschreven staat bij onze tandartspraktijk, dan kunt u zich ook online aanmelden als nieuwe patiënt.